- -15%
Patelnia aluminiowa 3 mm do naleśników Ø24 cm
Patelnia do naleśników z nieprzywierającego aluminium Agnelli
Luksusowa patelnia wyprodukowana we Włoszech zgodnie z tradycyjną sztuką rzemieślniczą praktykowaną od 1907 roku. Profesjonalna patelnia w szczególności przeznaczona do smażenia naleśników. Posiada lekki, nienagrzewający się uchwyt w kształcie rurki. Wysokość boków patelni jest zmienna - przy uchwycie jest większa, z przeciwnej strony mniejsza. Ułatwia to wlewanie ciasta, rozprowadzanie go na powierzchni patelni oraz przewracanie , a nawet podrzucanie naleśnika. Nieprzywierająca powłoka zapobiega przywieraniu, dzięki temu naleśnik zawsze wyjdzie perfekcyjny!
Aluminiowy korpus sprawia, że patelnia nagrzewa się w ekspresowym tempie a naleśnik dosmaża się w takim samym stopniu na całej powierzchni. Patelnia posiada stabilny uchwyt ze stali nierdzewnej pozbawionej niklu.
Dzięki patelni Agnelli uzyskasz wyśmienite rezultaty w kuchni. Wykonana z największą dbałością o szczegóły i poszanowaniem dla tradycji włoskich mistrzów rzemiosła.
Średnica 24 cm, grubość 3 mm, wysokość 2-3,5 cm,
długość z uchwytem 47 cm, waga 0,68 kg
Materiał: aluminium, powłoka nieprzywierająca, stal nierdzewna wolna od niklu.
Patelnię można używać na wszystkich typach kuchenek za wyjątkiem płyty indukcyjnej. Nie nadaje się do mycia w zmywarce.
Wyprodukowana we Włoszech.
Włoska firma Pentole Agnelli już od ponad stu lat, bo od 1907 roku doskonali swoją ofertę wytwarzając niezniszczalne, najwyższej klasy naczynia kuchenne klasy Premium. Współcześnie garnki Agnelli są używane na całym świecie zarówno przez najlepszych szefów kuchni, jaki i amatorów wyśmienitego jedzenia gotujących w domu. Produkty Agnelli zachowują charakterystyczny włoski styl i smak wprowadzając go, dosłownie i w przenośni, do każdej kuchni.
Zobacz także