- -10%
Patelnia na omlety TINNED COPPER Ø20 cm, na indukcję
Patelnia z ocynowanej miedzi Agnelli Tinned Copper
Luksusowa patelnia wyprodukowana we Włoszech zgodnie z tradycyjną sztuką rzemieślniczą praktykowaną od 1907 roku. Przeznaczona do smażenia omletów-dzięki dużej średnicy mamy pewność, że ciasto podczas wyrastania nie wyleje się poza ścianki naczynia, omlet nie będzie za gruby i z pewnością dopiecze się w środku. Dzięki patelni Agnelli uzyskasz wyśmienite rezultaty w kuchni. Wykonana z największą dbałością o szczegóły i poszanowaniem dla tradycji włoskich mistrzów miedzianych.
Naczynia miedziane są wyjątkowo odporne chemicznie, nie ulegają na korozji. Miedź ma właściwości bakteriobójcze i doskonale przewodzi ciepło-naczynie nagrzewa się bardzo szybko. Dzięki temu ciepło jest rozprowadzane bardzo równomiernie, co powoduje, że nie dochodzi do przypalenia, ciepło nie jest skumulowane w jednym miejscu lecz równomiernie rozłożone w całym naczyniu. W naczyniu miedzianym można z powodzeniem gotować nawet delikatne składniki, które są wrażliwe na obróbkę termiczną i ze skłonnością do przypalania. Pokrycie od wewnątrz cyną powoduje, że miedź nie reaguje z jedzeniem. Dodatkową zaletą jest to, że cyna zapobiega przywieraniu potrawy. Patelnia posiada dwa stabilne uchwyty ze stali nierdzewnej pozbawionej niklu.
Wysokiej jakości surowce w połączeniu z pięknym włoskim stylem powodują, że patelnia z serii Tinned Copper jest wyrafinowanym wyrobem, który jest trwały, niezawodny i zachwyca wyglądem.
Materiał: ocynowana miedź, stal nierdzewna wolna od niklu.
Wymiary: średnica 20 cm, wysokość 3 cm, długość 37 cm, grubość dna: 2 mm,
średnica dysku indukcyjnego: 22 cm. Waga: 2,56 kg. Kolor: miedź.
Nadaje się do stosowania na wszystkich płytach kuchennych, również na indukcji.
Wyprodukowany we Włoszech.
Zobacz także